De maaltijdboxen van Beebox

Op de drukke markt die maaltijdboxen heet is aanbieder Beebox een bijzondere te noemen. En bijzonder is in dit geval alleen maar positief uit te leggen. Beebox heeft namelijk een heel eigen duidelijke visie. Het laat zien waar ze voor staan en dat hier een doelgroep voor is moge duidelijk zijn.

Bekijk hier de speciale aanbieding van Beebox

Wat is er dan zo bijzonder?

Beebox heeft als enige aanbieder van maaltijdboxen het EKO-keurmerk. Dit keurmerk krijg je niet zomaar, want je moet aan een aantal harde eisen voldoen. Deze eisen gelden uiteraard niet alleen op het moment van aanvragen van dit keurmerk. Je moet dit keurmerk dagelijks verdienen door er, in het geval van Beebox, voor te zorgen dat:

  1. 90% van de producten die Beebox inkoopt biologisch is.
  2. Van de vier versgroepen die er zijn er minimaal drie geheel biologisch zijn, 100% dus.
  3. Non-food en vis voor 80% duurzaam zijn

Een laatste vereiste is dat Beebox een zogenaamd duurzaamheidbeleid moet hebben en zichzelf daarin twee verbeterpunten oplegt. Voorbeelden van duurzaamheidbeleid zijn bij Beebox het gebruik van groene stroom en het gebruik van gesloten koelingen.

Beebox is ook “B-corp” gecertificeerd. Deze certificatie laat zien dat duurzaam en verantwoord ondernemen met daarbij een winstoogmerk hand in hand kunnen gaan.


Organisatie

Ten opzichte van andere aanbieders onderscheidt Beebox zich ook qua organisatie. Het is als het ware een franchise organisatie. Lokale en regionale ondernemers draaien de formule Beebox en zorgen er samen voor dat de maaltijdboxen van deze aanbieder in vrijwel het hele land verkrijgbaar zijn. De benadering is heel persoonlijk en klantvriendelijkheid is een vanzelfsprekendheid. Beebox koopt rechtstreeks in bij de boer en heeft zo een netwerk van leveranciers. De herkomst van producten is zo altijd te herleiden en kwaliteit en versheid zijn een zekerheid.

Beebox maaltijdboxDe verschillende maaltijdboxen

De Box Extra:

Deze box is voor 1, 2 of 4 personen te bestellen. Beebox zegt altijd goedkoper te zijn dan de supermarkt. Dus met deze box bespaar je zowel tijd als geld. De Box Extra biedt jou 3 maaltijden, biologisch uiteraard, met verse producten die allemaal afkomstig zijn uit eigen land.

De Box Maaltijden:

De maaltijdbox waar de nadruk helemaal ligt op het biologisch eten. Deze foodbox is te bestellen voor 2 of 4 personen. Ook hier geldt dat alle producten uit ons eigen land komen. Ook deze box is bedoeld voor het koken van 3 maaltijden.

De Box Leefstijl (bio koolhydraatarm):

Voor 2 of 4 personen te bestellen en met name bedoeld voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Natuurlijk kan het ook zijn dat koolhydraatarm eten een bewuste keuze van iemand is. Speciaal voor deze mensen is deze maaltijdbox in het leven geroepen, waarbij de samenstelling van de producten en de ontwikkeling van de recepten in nauw overleg gaan met een voedingsdeskundige. Deze box zorgt voor drie maaltijden.

De Box Leefstijl (bio vegetarisch):

Ook Beebox weet dat veel mensen graag vegetarisch eten. Uiteraard zijn dit de vegetariërs zelf, maar er is ook een grote groep mensen die er bewust voor kiezen om een aantal dagen in de week geen vis of vlees te eten. Deze mensen worden ook wel flextariërs genoemd. Speciaal voor deze mensen komt Beebox met een vegetarische maaltijdbox, waarbij de producten weer zoveel al mogelijk biologisch zijn. Bestel je deze box, dan krijg je 3 maaltijden geleverd voor 2 of 4 personen.

Onze mening over de Beebox

Al met al kun je zonder meer stellen dat Beebox een aanbieder is met respect voor mens, dier, natuur en milieu. Waar anderen het zeggen te zijn, doet Beebox het. Voor deze visie en ambitie kun je eigenlijk alleen maar waardering opbrengen en wie weet is de Beebox maaltijdbox ook iets voor jou. Je eet in elk geval gezond, gevarieerd en verantwoord. Je bespaart tijd door het feit dat je geen boodschappen hoeft te doen en daarnaast hoef je je ook niet druk te maken over wat je nu weer op tafel moet zetten. De maaltijden worden middels gekoeld vervoer bij jou thuis bezorgd. Probeer het gewoon eens!