Maaltijdboxen worden in veel verschillende varianten aangeboden. Begrijpelijk, want zoveel mensen, zoveel wensen. Eén van deze varianten is de zogenaamde familiebox. Zoals je al verwacht is deze maaltijdbox bedoeld voor het hele gezin. Ouders vinden gezonde en voeding en verse producten voor hun kinderen erg belangrijk en hier speelt het concept maaltijdbox natuurlijk handig op in.

Maar naast het gezonde en verantwoorde aspect van de maaltijdboxen bespaart gebruikmaken van familieboxen een gezin erg veel tijd. Tijd is dan ook een kostbaar goed. Vaak werken beide ouders en zodra zij thuis zijn draait alles vaak, logisch, om de kinderen. Sporten, zwemles, een uitvoering op school, muziekles en ga zo maar door. Tijdrovende zaken, zeker als je daarnaast ook zelf de nodige verplichtingen of hobby’s hebt. Door gebruik te maken van een familiebox hoef je de deur niet uit voor de boodschappen en ook hoef je zelf niet na te denken over wat er ’s avonds op tafel moet komen. Je bespaart hiermee dus kostbare tijd.

Kinderen en de familiebox

Zoals gezegd is de familiebox speciaal voor mensen met kinderen in het leven geroepen. Een specifieke doelgroep, want kinderen zijn veelal kritische eters. Daarnaast heeft het lichaam van een kind een andere behoefte aan voedingsstoffen dan volwassenen. De familiebox houdt hier rekening mee en de aanbieders hiervan zorgen dan ook voor toegankelijke en voedzame maaltijden die zij in deze maaltijdbox aanbieden. Er wordt vaak gekozen voor herkenbare producten die kinderen allemaal kennen en vooral ook vaak allemaal wel lusten. Pastagerechten, pizza’s, aardappelgerechten en dergelijke komen dan ook regelmatig voorbij in de familiebox. Vaak wordt er wel een eigen twist aan gegeven, waardoor de maaltijden toch afwisselend en gevarieerd blijven.

Kinderen in de groei

Zoals al even kort genoemd hebben kinderen een andere behoefte qua voedingsstoffen dan volwassenen. Zeker als kinderen in de groei zijn is het belangrijk dat zij de juiste vitaminen en bouwstoffen binnen krijgen. Daarnaast is het goed om erop te letten dat zij niet teveel vetten en zout tot zich krijgen. Het komt dan ook nauwelijks voor dat er heel pittige of gekruide gerechten in een familiebox zitten. Zeker met zout is het goed om de vinger aan de pols te houden. Zout kan zorgen voor een hoge bloeddruk, maar daarnaast maken de nieren overuren als je veel zout binnen krijgt. Zeker bij kinderen is het belangrijk om een goede basis qua gezond eten te leggen. Hier profiteren ze hun hele verdere leven van en zullen zij minder snel te kampen krijgen met bijvoorbeeld overgewicht.

Een gezin bestaat uit minimaal 3 personen. Hier gaat ook de familiebox vanuit en in de meeste gevallen kun je zelf aangeven voor hoeveel personen je gebruik wilt maken van deze maaltijdbox. Als jouw kind juist een hele makkelijke eter is, dan kun je natuurlijk prima gebruik maken van een andere variant maaltijdbox. 

Aanbod familieboxen

Dan is het nu de hoogste tijd om je kennis te laten maken met de familieboxen van de verschillende aanbieders. Uiteraard vertellen we je ook wat de specifieke verschillen tussen deze familieboxen zijn. Zo kennen we de:

De familiebox van Mathijs Maaltijdbox:

Bij Mathijs Maaltijdbox kun je kiezen uit een tweetal varianten van de familiebox. Zo kennen zij de middel en de groot variant, wat uiteraard slaat op de hoeveelheid. Je kiest voor middel als je alleen met 2 kinderen bent en je kiest voor groot als er twee volwassenen en 2 of 3 kinderen in het gezin aanwezig zijn. Bestel je één van deze boxen, dan ontvang je 3 maaltijden die natuurlijk alleen bestaan uit verse producten. De recepten zijn aangepast aan de wensen en smaak van kinderen.

De familiebox van HelloFresh:

Wat op zich bijzonder te noemen is dat je bij HelloFresh ook een familiebox kunt bestellen voor 1 of 2 personen. Aan de andere kant, waarom ook niet? Verder is deze maaltijdbox te bestellen voor 3, 4, 5 en 6 personen. Een ruime keus, waarbij elke box bestaat uit 3 maaltijden.

De familiebox van Marley Spoon:

De laatste aanbieder van familieboxen die we meenemen in dit vergelijk is de familiebox van Marley Spoon. Bij deze aanbieder heb je geen keuze in het aantal personen. De familiebox is standaard geschikt voor zo’n 4 tot 5 personen. Wel is het mogelijk om aan te geven hoeveel maaltijden je in de familiebox wil ontvangen. Je hebt hierbij de keuze uit 2, 3 of 4 maaltijden. En, zoals wellicht bekend, kies je als je dat wilt bij Marley Spoon zelf de gerechten uit.

Er is een behoorlijke keuze in familieboxen. Het moet wel heel raar lopen als er geen familiebox te vinden is die bij jou en jouw gezin past. Probeer er gewoon eens eentje. Dit doe je heel voordelig als je gebruik maakt van één van de kortingscodes die wij aanbieden.

 

 

 

Dit bericht was geplaatst in de categorie(en): Maaltijdbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *