Als je vroeger vertelde dat je vegetariër was, dan werd je veelal een beetje meewarig aangekeken. Gelukkig ligt deze tijd inmiddels al weer ver achter ons. Vegetariër zijn is een heel bewuste keuze en tegenwoordig is hier respect en begrip voor. Nederland telt ruim 800.000 vegetariërs, wat neerkomt op zo’n 5% van de bevolking. Dit percentage stijgt jaarlijks. Supermarkten en natuurvoedingswinkels spelen hier handig op in door meer aandacht te geven aan vegetarische producten.  In vergelijking met een aantal jaren terug is het aanbod rondom vegetarisch koken enorm toegenomen.

VegetarischEen vegetarische maaltijdbox is dat wat voor mij?

Ondanks het ruimere aanbod van vegetarische producten valt het niet altijd mee om gevarieerd te koken. Regelmatig komen dezelfde producten op tafel, waardoor de dagelijkse maaltijd wat eentonig kan worden. Niet getreurd, want niet alleen supermarkten hebben ingespeeld op jouw als vegetariër. Ook de aanbieders van maaltijdboxen hebben begrepen dat er een markt is voor vegetarisch koken. Zij brengen dan ook een vegetarische maaltijdbox op de markt. Een veel gekozen benaming voor dit type maaltijdbox is de groentebox.

Gemakkelijk, lekker en afwisselend

Wat voor de reguliere maaltijdbox geldt, dat geldt ook voor de groentebox. Ook deze bestel je snel en simpel online bij een aanbieder van jouw keuze. Voorbeelden van aanbieders van een groentebox zijn onder andere HelloFresh box, Matthijs Maaltijdbox en de Beebox. Je ontvangt een box vol heerlijke vegetarische producten. Bij deze producten worden recepten meegeleverd die je in maximaal een half uur op tafel zet. Deze recepten zijn voor iedereen te bereiden, je hoeft hier geen chef-kok voor te zijn. Zowel de producten als de recepten zijn afwisselend te noemen, waardoor je gevarieerder (en dus gezonder) gaat eten. Daarnaast ben je af van de eentonigheid van jouw maaltijden en bespaar je ook nog eens tijd op het doen van boodschappen. De groentebox wordt immers bij jou thuis afgeleverd.

Voor iedereen

De groentebox is er echt niet alleen voor de vegetariër. Nederland kent inmiddels ook een groot aantal flextariërs. Dit zijn mensen die bewust op een aantal dagen het stukje vlees of vis achterwege laten. Misschien ben ook jij wel, zonder dat je het wist, een flextariër. Daarmee is deze maaltijdbox zeker ook iets voor jou om eens te proberen. Laat je verrassen door al het goede dat vegetarisch eten te bieden heeft en bestel vandaag nog jouw groentebox!