allerhande-kerstbox

In een van onze eerdere artikelen hadden we het al over de handige kerstbox die ons veel tijd kan besparen bij het samenstellen van het kerstmenu. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur, en niet iedereen is voor hetzelfde kerstdiner te vinden. De een houdt van wild, de ander van vis of gevogelte. Steeds meer mensen eten vegetarisch. Ook al hebben de meeste afnemers van maaltijdboxen een abonnement bij een aanbieder, toch is het belangrijk om eens bij de concurrentie van je vaste aanbieder te kijken. Ook Albert Heijn heeft met een speciale Allerhande Box.

HelloFresh Kerstbox

kerstbox hellofreshIn ons vorig artikel kon je lezen dat Hello Fresh dit jaar gekozen heeft voor een wildmenu met hert en een gourmetmenu. Hoewel dit beide gerechten zijn die zeer populair zijn bij een breed publiek, kan het zijn dat je zelf de voorkeur geeft aan een ander menu voor kerst. Toch moeten we erbij zeggen dat de kerstboxen van HelloFresh zeer goede recensies krijgen. Het zijn dan ook allebei goede voorbeelden van een goed kerstmenu waarmee je alvast niks verkeerd kunt doen. Sommige feestgangers hebben zin in een avontuurlijkere kerst. Daarom willen we graag bekijken wat er bij andere aanbieders op de kaart staat. Zo kun jij als consument een gerichtere keuze maken die mogelijk beter bij je past.

SmartMat: ook een bekende speler

Doozo zet de trend verder

Ook Doozo biedt een kerstbox aan met hertenvlees als hoofdgerecht. Het kerstmenu van Doozo ziet er als volgt uit: Stoofpotje van boterbiet met rivierkreeftjes, gevolgd door heilbot met pompoenpuree, paarse aardappelchips en sinaasappel, nadien gebakken hert, peterseliewortel en amandelcrumble en als afsluiter een slaatje van radicchio met rijpe peer, parmezaankoekjes, pistache en vinaigrette perenstroop. Afgezien van het hert (inderdaad, alweer hert), ziet dit kerstmenu er zeer bijzonder uit. Het menu alleen al doet ons watertanden, maar de bereidingstechnieken zijn dan weer niet aan iedereen besteed.

Besluit:

Kerstboxen zorgen ervoor dat je soms moeilijk te vinden ingrediënten niet zelf bijeen moet zien te shoppen. Je bent ook niet afhankelijk van een traiteur. Daartegenover staat dat de bekendste aanbieders allemaal voor hert gekozen hebben als het hoofdgerecht en dat sommige onderdelen van het menu misschien iets te hoog gegrepen zijn voor sommige hobbykoks.

Dit bericht was geplaatst in de categorie(en): Kerstbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *