Online supermarkt

Meer boodschappen onlineTerugkijkend op 2015 met betrekking tot online boodschappen doen leert ons dat wij Nederlanders deze manier van boodschappen doen definitief ontdekt hebben. Begin 2015 kwam 1% van alle boodschappen via een online bestelling in huis. Aan het einde van 2015 is dit percentage opgelopen tot 1,6%. Een lichte stijging, maar een onderzoek naar dit fenomeen door ABN AMRO voorspelt dat deze groei doorzet naar 9% over tien jaar, dus in 2025. Voor de beeldvorming en voor de wetenschap dat we over serieuze bedragen praten komt dit dan neer op een bedrag van ruim 3,7 miljard euro aan online boodschappen. Een significante stijging als je dit vergelijkt met het bedrag aan online boodschappen in 2015, 389 miljoen. Het concept maaltijdboxen is mede verantwoordelijk voor het feit dat we meer en meer onze boodschappen online zijn gaan doen. Concrete cijfers hierover ontbreken echter.

De tendens voor de traditionele supermarkten is dat zij de focus zullen leggen op het verlenen van service. Dit, in combinatie met het creëren van beleving, moet ervoor zorgen dat zij zich onderscheiden ten opzichte van de online concurrentie. Vers is hierin het toverwoord, net als informatieverstrekking rondom artikelen en producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan herkomst, gebruiksmogelijkheden, recepten en meer van dit soort zaken. De toegevoegde waarde van de fysieke supermarkt ligt dus echt in de winkel zelf. Personeel en assortiment zullen hierin doorslaggevend zijn. Klanten die minder waarde hechten aan eerder genoemde zaken zullen kiezen voor het internet en bestelen bij AH online. Snelle levering, gemak en voordelige prijzen zijn hierin voor deze groep mensen doorslaggevend.

Gratis boodschappen bezorgenKleine supermarkten in grote steden

Onze huidige samenleving is een snelle samenleving. De vraag naar gemaksproducten en kant en klaar maaltijden zal blijven stijgen. De verwachting is dan ook dat met name in de grote er veel kleinere supermarktfilialen zullen komen. Het assortiment zal voornamelijk bestaan uit de eerder genoemde soort producten en artikelen. De nadruk zal ook hier liggen op vers, vers en nog eens vers. Een ander concept dat we meer en meer kunnen verwachten is het concept van de zogenaamde verswinkels. In deze winkels wordt eigenlijk het principe van de maaltijdbox online gevolgd. Je kiest hier een recept en winkelt deze vervolgens bijeen, waarbij je dus nooit misgrijpt en wordt geïnspireerd door lekkere gerechten die door een ieder te bereiden zijn. Vanzelfsprekend wisselen de recepten en daarmee het assortiment regelmatig. Het leuke van een toekomstvoorspelling is dat je geen garanties hebt. Wie weet komen onze uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *