marley-spoonSommige aanbieders van maaltijdboxen spelen op veilig. Ze kiezen voor klassieke en veilige menu’s waar eerlijk gezegd niemand wat op tegen kan hebben. Marley Spoon kiest resoluut voor een andere insteek. Zij kiezen voor recepten van vluchtelingen, en dat vinden wij van onze kant een mooie keuze. Het kerstverhaal is immers op zijn beurt ook een beetje een vluchtelingenverhaal. Daartegenover staat dat een heleboel mensen tegenover het hedendaagse vluchtelingenverhaal heel wat minder positief staan dan tegen het Kerstfeest. We zullen het maar op onbekend maakt onbemind houden. Vaak zorgt gebrek aan kennis ervoor dat mensen uit angst afkeurend en soms racistisch reageren. Je mag eigenlijk niet denken dat het jezelf zou kunnen overkomen. Eigenlijk zouden we onder andere omstandigheden en in andere tijden (eigenlijk nog niet eens zolang geleden) allemaal zelf vluchtelingen kunnen zijn. Daarom is het net zo belangrijk dat we met zijn allen wat meer te weten zouden komen over de vluchtelingen die nu Europa binnenkomen.

Kennis neemt angst weg. Marley Spoon kiest voor recepten van vluchtelingen.

Juist om daar wat aan te doen, heeft Marley Spoon ervoor gekozen om recepten aan te bieden in de boxen. Zo probeert dit bedrijf om de mensen op een positieve manier bij elkaar te brengen. Daarom vind je bij dit innoverende en bevlogen merk speciaal voor de feestdagen gerechten uit landen zoals Syrië, Afghanistan en Pakistan. Je krijgt hier trouwens niet alleen de recepten van de vluchtelingen maar ook enkele persoonlijke verhalen, zodat de Nederlandse consument zich een beetje meer kan inleven in de positie van een asielzoeker die in menig geval een letterlijke lijdensweg achter de rug heeft.

Steun aan het project ‘Uber den Tellerrand kochen’.

Marley SpoonHet mooie aan dit initiatief is dat Marley Spoon aan dit kerstverhaal zelf geen cent verdient. In tegendeel: het bedrijf schenkt de integrale opbrengst van de Kerstboxen dit jaar aan het project ‘Uber den Tellerrand kochen’ (Letterlijk: over het randje van het bord koken) in Berlijn. Dankzij dit project koken vluchtelingen en plaatselijke bewoners samen en leren ze elkaar op die manier een beetje beter kennen. Zoals het spreekwoord zegt, de liefde van de man gaat door de maag. Wellicht geldt dit gewoon ook voor mensen in het algemeen. Wanneer je jouw menu bij Marley Spoon koopt, dan komt je geld alvast goed terecht. Het mooie is dat het project ‘Uber den Tellerrand kochen’ binnenkort ook in Nederland zal starten en dan kan er ook hier iets moois groeien.

Dit bericht was geplaatst in de categorie(en): Maaltijdbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *