Zoals je eerder hebt kunnen lezen op deze site heeft het vakblad Distrifood het prijsverschil onderzocht tussen de Allerhande box en het “los” kopen van de artikelen en ingrediënten bij Albert Heyn. Dit onderzoek leerde dat het prijsverschil groot was, meer dan tien euro zelfs. Wij hebben altijd al onze twijfels gehad bij de uitkomst van dit onderzoek. Vandaar dat we zelf de proef op de som genomen hebben. We hebben een Allerhande box bestelt en vervolgens zijn we naar een AH-vestiging gegaan en hebben daar precies dezelfde artikelen gekocht die in onze Allerhande box zaten. Ons vermoeden bleek te kloppen. Toegegeven, we waren duurder uit, maar het prijsverschil bedroeg slechts €4,87.

Een nieuwe poging

Inmiddels heeft Distrifood het eerder gedane onderzoek nog eens uitgevoerd. Opvallend is dat ook zij nu tot een veel lager prijsverschil zijn gekomen in vergelijking met het eerste door hen uitgevoerde onderzoek. Het laatste onderzoek had slechts €5,- prijsverschil als uitkomst.

Dit werd door Distrifood als groot nieuws gebracht. Dit moet je echter wel in het juiste perspectief plaatsen. Immers, de kans is meer dan aannemelijk dat het vakblad in zijn eerste onderzoek een aantal fouten heeft gemaakt. Verder is het niet erg waarschijnlijk dat AH de prijzen van artikelen heeft aangepast om zo het prijsverschil met de Allerhande box te verkleinen, zoals Distrifood suggereert.

Er is niets veranderd

We durven met een gerust hart te stellen dat het prijsverschil tussen “los” kopen en het bestellen van de Allerhande box altijd even groot is geweest wanneer we de prijzen bekijken op AH online. Wat opvallend is aan het laatste onderzoek van Distrifood is dat zij nu wel rekening hebben gehouden met een aantal belangrijke zaken, waar zij dit in het eerste onderzoek hebben nagelaten. Eén van deze zaken is het feit dat ze er nu rekening mee hebben gehouden dat de inhoud van de artikelen en producten in de AH-winkels lang niet altijd dezelfde inhoud bieden als hoe deze worden geleverd in de AH box. In de fysieke winkels kan het dus zijn dat je meer moet betalen voor een artikel, maar dan heb je dus ook meer van dat artikel. Dit dien je uiteraard wel mee te wegen en door te rekenen in je onderzoek!

Conclusie

Ja, het klopt, je bent met de Allerhande box wat duurder uit. Het prijsverschil is echter relatief klein. Zeker als je dit afweegt tegen de vele voordelen die het bestellen van een maaltijdbox met zich meebrengen. Zeker als je, zoals dit bij AH mogelijk is, jouw wekelijkse boodschappen mee bestelt valt het prijsverschil vrijwel in het niet. Daarnaast mag je van een toonaangevend vakblad als Distrifood toch is, dat zij komen met een gedegen onderzoek naar prijzen. Wij kijken al reikhalzend uit naar een volgend onderzoek en houden je via deze site hier natuurlijk van op de hoogte.

Dit bericht was geplaatst in de categorie(en): Maaltijdbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *