Er is al een heleboel gezegd en geschreven over maaltijdboxen, maar het valt ons op dat er toch relatief weinig bij de prijs wordt stilgestaan. Wanneer we dat toch doen, dan valt op dat de prijs die we uiteindelijk betalen, de prijs van wat de inhoud onbereid waard is zeer dicht benaderd. Toch zou je op het eerste zicht een hogere prijs verwachten omdat de maaltijdbox ingepakt moet worden, de recepten moeten worden toegevoegd en geschreven, en je zou het bijna vergeten, maar de boxen moeten ook nog eens tot bij jou thuis geleverd worden. Je zou zeggen dat dit voor een meerprijs zou zorgen. Toch lijkt dit niet het geval te zijn, en daarom is het tijd om dit eens uit te zoeken.

goedkope-maaltijdboxWaarom valt de prijs van een maaltijdbox over het algemeen mee? Het blijft op het eerste zicht een raadsel want zelf je groenten, vlees en aardappelen zou toch goedkoper moeten zijn dan een maaltijdbox. Wanneer we er reeds bestaande info op nalezen, dan lijkt alles het logisch nadenken te bevestigen. Vele lezers zullen het ermee eens zijn. Zo’n box kan gewoon niet goedkoper zijn. Toch is er een logische verklaring voor.

We gooien met zijn allen veel voedsel weg!

We maken het meermaals per week mee. Onze gezinnen worden steeds kleiner en het aantal eenpersoonsgezinnen groeit nog verder. Als gevolg daarvan gooien we met zijn allen steeds meer voedsel weg. Met de maaltijdbox hebben we de keuze. We kunnen een maaltijd bestellen voor 2, 3 of 4 personen. We passen de box dus aan aan de grootte van ons gezin. Hierdoor beperken we het nodeloos weggooien van voedsel.

We gaan minder snacken

Wanneer we boodschappen doen, kopen we meer dan eens een pak chips, chocoladerepen of andere snoep die we niet nodig hebben om van een volwaardige maaltijd te genieten. Wie maaltijdboxen koopt, zal niet langs de supermarkt gaan om boodschappen en daarom minder overbodige snacks in huis halen. Dit is weeral een besparing, en we eten nog gezonder ook!

Korting voor nieuwe klanten

We zijn zeer gevoelig aan korting. Verschillende aanbieders van maaltijdboxen bieden korting aan nieuwe klanten. Hierdoor gaan veel boxen zeer voordelig de deur uit, en bespaar je alweer. Uiteraard vervalt die korting wanneer je een tijdje klant bent, maar heb je er wel eens aan gedacht hoeveel benzine je verspilt met naar de winkel rijden? Juist ja, nog een besparing. En net hierdoor zijn maaltijdboxen goedkoper dan u denkt.

Dit bericht was geplaatst in de categorie(en): Maaltijdbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *