Maaltijdboxen. Ze zijn een relatief recent fenomeen en toch praat iedereen erover. Het gezond alternatief voor de kant-en-klaar maaltijd waarbij niet de klaargemaakte maaltijd zelf maar de ingrediënten en de recepten aan huis geleverd worden zodat je geen tijd verspild met boodschappen doen. Alles wat je hierbij moet doen is de maaltijd zelf klaarmaken volgens het bijgeleverde recept. Dit lijkt het perfecte huwelijk tussen het praktische van kant-en-klaar maaltijden en gezonde thuisbereide kost. Dankzij de maaltijdbox spaar je tijd uit, en kun je ervoor zorgen dat je toch een gezonde maaltijd op je bord tovert zonder dat je het overzicht verliest over de herkomst van de ingrediënten, die trouwens allemaal vers zijn, en je je geen zorgen hoeft te maken over toegevoegde bewaarmiddelen, kleurstoffen, overtollig zout en geraffineerde suikers.

Wat kost zo’n maaltijdbox

We zijn er met zijn allen al achter gekomen dat zelf groenten en vlees kopen met stip de goedkoopste manier is om een gezonde gezinsmaaltijd klaar te maken. Wanneer we daar door drukke beroepsbezigheden niet meer toe komen, is de maaltijdbox een goed alternatief. Maar wat is nu de goedkoopste maaltijdbox? We kunnen je alvast op weg helpen met behulp van een handige tool: een vergelijkingssite voor maaltijdboxen.

De vergelijkingssite voor maaltijdboxen

Wat is de goedkoopste maaltijdbox? We proberen dit dus te achterhalen door middel van een vergelijkingssite. De meest voorkomende formules worden met elkaar vergeleken: boxen voor 2 personen of boxen voor 4 personen. Wanneer we ons beperken tot de maaltijdboxen voor 2 personen, dan komen we tot de ontdekking dat de prijs voor een 3-gangenmenu in de praktijk niet erg verschilt van merk tot merk. Er zit maar 4 euro verschil tussen de goedkoopste en de duurste aanbieder. Uit de tabel lezen we af dat de Allerhande Box van Albert Heijn met 35 euro voor 2 personen de goedkoopste is. Daartegenover staat de duurste maaltijdbox van Marley Spoon met 39,90 voor een box met vergelijkbare inhoud.

De Allerhande Box van Albert Heijn

Met 35 euro voor 3 gerechten voor 2 personen is de Allerhande Box van Albert Heyn dus het antwoord op de vraag ‘Wat is de goedkoopste maaltijdbox?’ Maar wat zit er precies in? Je vindt er alle ingrediënten in voor 3 voedzame avondmaaltijden. De basisbestanddelen groenten, vlees en koolhydraten zijn in alle van de drie recepten aanwezig. Zoals beloofd zijn de ingrediënten wisselend en voedzaam. Uitgerekend per portie is de prijs vergelijkbaar met deze van een zelfbereide maaltijd.

Dit bericht was geplaatst in de categorie(en): Maaltijdbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *