Wat is een maaltijdbox

Als je het mijn grootvader gevraagd zou hebben, dan zou hij met grote zekerheid verteld hebben dat het volgens hem ging over de kant en klare maaltijd die de sociale dienst hem bezorgde zodat hij zelf als bejaarde niet moest gaan koken. Eigenlijk klopt dat wel een beetje. Het principe is hetzelfde, alleen kan het concept wel eens een beetje verschillen. Vroeger stond de maaltijdbox synoniem met een al klaargemaakte of bereide maaltijd. Nu gaat het in vele gevallen over de ingrediënten voor een voedzame maaltijd die door de klant zelf verder bereid dienst te worden. Ben je benieuwd hoe dit van het begin tot het eind werkt, bekijk dan bijvoorbeeld is naar onze ervaringen met de Hellofresh box.

De inhoud van een maaltijdbox

Wat is een maaltijdboxIn een maaltijdbox ga je dus over het algemeen geen industrieel bereide maaltijd vinden. In feite wil de maaltijdbox een tegengewicht bieden voor wat vroeger wel eens ontbrak aan de kant en klare bezorgmaaltijden voor ouderen en mensen met een beperking. Toen werden bezorgmaaltijden wel eens omschreven als eenheidsworst waarbij weinig aandacht aan besteed werd aan de afwerking of aan de wensen van de eindgebruiker. De hedendaagse boxen komen zeker boven het maaiveld uit wanneer het over kwaliteit gaat. Nu staat niet langer de houdbaarheid centraal maar de versheid en de wil van de consument om zich op een duurzame manier gezond te voeden.

Moderne maaltijdboxen

Moderne maaltijdboxen dat zijn meer dan lang houdbare maaltijden die in de eerste plaats ontworpen werden om hulpbehoevenden aan hun dagelijkse warme maaltijd te helpen. Moderne maaltijdboxen staan voor kwaliteit, duurzaamheid, biologisch verantwoorde producten en voedzame maaltijden die door de eindgebruiker zelf verder bereid kunnen worden. Hier zijn de ingrediënten zorgvuldig afgewogen. Hier werden calorieën, vitamines en mineralen geteld. Hier is geen ruimte voor dikmakende snacks, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Een box die zich maaltijdbox mag noemen bestaat uit natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, uitgebalanceerde maaltijd.

Lokaal, biologisch of vegetarisch

Wat is een maaltijdbox? Je merkt het. Een maaltijdbox is niet zomaar elke klaargemaakte maaltijd die rondgedeeld wordt bij wie zelf niet in de mogelijkheid is om boodschappen te doen of een voedzame maaltijd klaar te maken. Elke zichzelf respecterende maaltijdbox bestaat uit verschillende gangen. Vaak gaat het over een voorgerecht of soep, een hoofdgerecht en een dessert. In de meeste gevallen dient de gebruiker het voedsel zelf te bereiden. Dit kun je doen aan de hand van een meegeleverd receptenboekje. Dat is het grote verschil met klant-en-klaarmaaltijden. Bij de maaltijdbox bereid je je eten zelf. De aanbieder zorgt er van zijn kant voor dat je avondeten altijd voedzaam is en de ingrediënten altijd vers, lokaal en biologisch verantwoord.

Dit bericht was geplaatst in de categorie(en): Maaltijdbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *